středa 13. února 2013

Americký fotbal/ Super Bowl


Abych pravdu řekl, tak jsem na žádné hře nebyl. Ani ve škole, ani nikde jinde. Prostě mě to nezajímalo. Nejsem velkým fanouškem diváckých sportů, i když rád běhám, ale sledování lidí pobíhajících po hřišti mě nikdy nelákalo.

Jediné, co můžu popsat je snad atmosféra a reakce lidí. Fotbal je tu fakt velký, hlavně ve škole. Členové fotbalového týmu mají mnohé výhody, jsou považování za oblíbené děti a projde jim víc věcí, než nám smrtelníkům. To samé platí pro roztleskávačky.

Na fotbalové hry se chodí často, učitelé se druhý den ptají, kdo vyhrál a jak to šlo, fotbalisti nosí své dresy a tváří se pyšně. Mě je z nich do smíchu, jsou většinou přihlouplí a bez smyslu pro humor.

Mimo školu je fotbal také oblíbený - zdejší tým Gators má velkou podporu, lidi nosí trička a mikiny s motivy krokodýla a tak podobně. Mě se to moc netýká, je mi to jedno, a když se někdo doma dívá, tak si jdu číst do svého pokoje :-).

Super Bowl

No, co bych o tom tak napsal? Největší utkání sezóny, tady se rozhodne, který tým bude první a získá tak všechnu slávu.

Lidi pořádají párty, nakupují jídlo, zvou příbuzné a kamarády. U některých americké pivo teče proudem, jinde jsou to limonády (já pil vodu - cola a podobný hnusy mi nechutnají...) a statisticky je to ten nejoslavovanější svátek. Dokonce i víc, než Vánoce, nebo Díkuvzdání. Američani.

Já jsem byl pomalu nucen jít na takovou Super Bowl party k synovi mého host fathera a ani mi to tolik nevadilo - reklamy jsou naprosto úžasné. Polovina Ameriky tenhle zápas sleduje jenom kvůli tomu. A je o co stát! Jedná se o kreativní díla a také je to nejdražší vysílací čas, který si můžete koupit.
Pobavil jsem se :-).

5 komentářů:

  1. Ty reklamy byly fakt super!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Napíšeš blog o Valentýnu? Fakt to tam tak prožívaj?

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Jo nějak sem to zanedbal :/ ehm, ještě dneska v noci a zejtra ho publikuju, co ty na to? :-)

      Vymazat