neděle 14. dubna 2013

Běžný den Exchange studenta


Mě by takovýhle článek určitě zajímal, když jsem byl doma, a tak o svém běžném dni také napíšu. Tady to je :-).

Ráno mi zazvonil budík, 5 ráno. Rozsvítil jsem světlo, vzal mobil a zkontroloval email. Přečetl jsem si povzbuzující citát a pak jsem došel do koupelny. Studená sprcha mě sice probrala, ale taky rozklepala, protože klimatizace byla puštěná celou noc a v baráku bylo tak sedmnáct stupňů. Zabalil jsem se do deky a zapnul klidnou hudbu. Posadil jsem se do židle a začal meditovat.

To mi zabralo zhruba 30 minut a snažím se to dělat každé ráno. Občas holt zaspím, ale s tím se nedá nic dělat. Jsem jenom člověk. Po meditaci jsem si připravil svačinu do školy. Jako každý den jsem si udělal sandwich s burákový máslem a medem. K tomu jsem do batohu přihodil jablko a pytlík s rozjedenými brambůrkami... A to se snažím žít zdravě.

Zapnul jsem si počítač a nějak ten čas začal utíkat hrozně rychle. Ani jsem si toho nevšiml a už bylo 6:13. Musel jsem rychle popadnout klíče a sluchátka, zapnout si iPod na iPhonu a téměř vyběhnout ze dveří. Autobus jsem fakt zmeškat nechtěl. Venku bylo tepleji, než v baráku :-D.

V autobuse jsem si sednul na své oblíbené místo (moje zastávka je první, tak si mohu vybírat) a pak už jsem si jenom hrál s mobilem a přemýšlel o blbostech.

Do školy jsme dojeli krátce před sedmou a měli jsme zhruba třicet minut času na to si povídat s kamarády, nebo si dopřát snídani zadarmo. Jídlo to není nejzdravější, ale tak nemusím za to platit, nestěžuji si.

U stolu jsem se potkal se svými dvěma kamarády a asi tady začala ta nejnudnější část dne. Škola... Koho by to zajímalo? Je všude stejné, i když se to tak nemusí zdát. Vezmu to jenom tak rychle a velmi stručně.

V angličtině jsme začali číst novou knížku, o černé feministce z minulého století. Moc se mi to zatím nelíbí, tolik nenávisti vůči mužům jsem ještě neviděl. Kniha se jmenuje Their Eyes Were Watching God a pokud neumíte dobře anglicky, tak bych jí nedoporučoval. Je tam hodně slangu a černého dialektu. Pomoc!



Historie USA proběhla docela normálně, ale zato v posilování se něco dělo. Dneska jsem se z jednoho prostého důvodu, který nebudu zmiňovat, nepřevlékl do uniformy. No a za trest jsem musel uklízet fotbalové hřiště a přemístit obří branky, protože sezóna "kopané" je u konce. Byla to docela otrava a pro mě to nebylo ani trošku příjemné.

Zbytek školního dne se opravdu nic nedělo, jen jsem nic nedělal. Nemusím se o známky starat (i když v hodinách, kde nemáme úkoly, mám pořád Áčka ;-)). Konečně zazvonil zvonek a já mohl jít domů.

Venku bylo vedro, ale naštěstí jsem měl kraťasy a tričko. Jakmile jsem se dostal domů, dal jsem si druhý oběd (poslední dobou mám pořád hlad) a pak jsem počkal, než přijde můj host father. Pak jsem se s ním vydal do posilovny.



Zaposilovali jsme si, já prohodil pár slov s lidmi, co je znám a pak jsme se vydali do bazénu. Krátce jsem si zaplaval a pak rovnou do vířivky. Tam jsme byli tak deset minut a pak jsem musel do Water Aerobics Class, což je takové cvičení pro důchodce v bazénu. Občas je tam také nějaká ta otylá dáma doufající ve 
změnu své postavy a pak já. Úplně moc mě to nebaví, ale host dad ty hodiny má rád, tak se vždy přidám.

Hodina v bazénu se mi zdála fakt dlouhá, ale nakonec to skončilo. Zaběhl jsem si do sauny a pak sprcha. Dojeli jsme domů a můj host dad vyjímečně upekl lososa a zelené fazolky. Bylo to fakt dobrý, ale normálně si dáváme něco ve fastfoodovém řetězci, jako je Zaxbys (kuře) anebo Taco Bell (tacos).

Úkoly jsem odložil a teď píšu tenhle článek :-).

15 komentářů:

  1. Jaká snídaně zadarmo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snídani vždycky ve škole dostaneme zadarmo, nevím proč, ale nestěžuju si :-)

      Vymazat
    2. a co je k tý snídani? jako že všichni nafasujete sendvič?

      Vymazat
    3. Můžeme si vybrat mezi pidi mufinem, kouskem pizzy, anebo takový jakoby sendvičem s mletým masem. Všechno je to hrozně nezdravý...

      Vymazat
  2. Dobrej clanek, tyhle jsou nejlepsi :) V kolik tak vetsinou chodis spat?

    Kdyz jsem mel track tak jsem domu vetsinou chodil uplne mrtvy, pak jsem nejak udelal nejaky ukoly a pak jsme s hotbratrem do pulnoci hrali nejaky xbox nebo koukali na filmy, a permanentne jsem dospaval o vikendu nebo ve skole v literature :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chodím spát tak různě.
      Když jsem doma a nemám co dělat tak okolo 10, ale někdy jsem třeba venku s kamarády a to se dostanu domů okolo 1. Dospávám taky o víkendech nebo ve skole :-D

      Vymazat
  3. A proč na ten aquaaerobig chodíš? To nemůžeš zůstat v posilce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jako můžu, ale pak už tam nějak nemám co dělat. Přeci jenom posiluju hodinu a půl, pak si zaplavu, skočím do výřivky a pak začne aquaaerobik...

      Vymazat
  4. No dobrý, ale už jsem komentovala, takovou Havaj mi naši nezaplatěj. Fakt ne. Jsi šťastný člověk.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne vždy je to úplně jednoduché a hodně jsem toho tady získal. Ale je pravda, že život tady je pohodlnější, než v Česku...

      Vymazat
  5. Proč ses nepřevlík? Jaká uniforma???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechtělo se mi ;-). A jinak takový modrý šortky a bílý tričko s logem školy.

      Vymazat
  6. Nevadilo by ti sem napsat "Tvůj oblíbený citát?" Byl bych rád...
    :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Actually, Matej, it's not that you want stuff that you don't have, but that you want stuff that you think you don't have.

      And the best way to change this is to begin thinking that you have it.

      As in, "Oh, there's my electric, fully-loaded, Habitron Cloud Maker!!"

      Rain, please -
      The Universe

      Vymazat
    2. Česky ? :-)

      Vymazat