středa 10. dubna 2013

Drogy a Amerika


Pár lidí už se na toto téma ptalo a rozhodně mi to přijde zajímavé. Jak je to s drogama a alkoholem tady v Americe, kde je vše regulované a zákony jsou hrozně přísné?

Tak předně bych řekl, že některé zákazy jsou opravdu směšné. Do osmnácti si nemohu koupit vteřinové lepidlo, kapky proti kašli a podobně. Co když jsem ale nemocný? Nebo potřebuju něco opravit? Tenhle 
zákon nedává smysl a hlavně žádné problémy neřeší...



Mezi mými spolužáky je nejoblíbenější marihuana, kterou tu kouří snad polovina studentů. Ta druhá půlka jsou buď Křesťané, nebo lidi s astmatem. A ani trošku nepřeháním. Sehnat jí je nejspíš velice jednoduché a z toho co jsem slyšel, je to mnohem lehčí a levnější, než alkohol. Proč taky ne, trocha trávy není vůbec škodlivá, na rozdíl od cigaret.

Mnozí často pokuřují trávu na školních záchodech, o přestávkách, nebo při obědě. Učitelé se tomu sice snaží zabránit, ale ono ve škole s 3000 lidmi to moc nejde.



O ostatních drogách toho tolik nevím. Je jasné, že věci jako extáze, nebo LSD se tu dá sehnat. Nejsem si jistý, jestli od lidí na high school, ale univerzitní studenti to mají určitě.

Na naší škole jsem zatím neslyšel o nikom, kdo by zemřel na předávkování, ale do problémů se kvůli různým práškům dostane každý den několik studentů. A berou všechno možný, i ten dříve zmíněný sirup proti kašli. Zoufalci.

Na shrnutí bych řekl, že se mezi mládeží mnohem víc hulí, než pije. Někteří lidi jsou obeznámení s obojím, ale převážně Křesťani nemají ani páru o co se jedná. Jejich zamlžené názory mně nic neříkají, ale moc se s nimi nehádám. Každý má právo na svůj názor. Jejich posledním argumentem, když jim dojdou slova, je něco ve stylu: Bible... bla bla bla... Ježíš... bla bla bla ;-).

18 komentářů:

  1. Pokud jsi ateista tak by bylo lepší se k žádné víře nevyjadřovat. Nebo jsi nějaký namistrovaný pražáček? Co sežral všechnu moudrost světa?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se osobně považuji za velice spirituálního člověka. Nerad bych si dával nějaké označení... to je to, co lidi ze západu potřebují. Ono to tak vždy nefunguje. Proč se přiřazovat k jednomu náboženství, nebo filosofii, když jich je mnoho a každé má něco jiného?
      Ale pokud na tom trváš, tak jsem nejblíže asi k budhismu, jako filosofie (!) a taoismu. Věřím v reinkarnaci, myslím si, že je důležité, být blízko k přírodě a v knížce Tao Te Ching je opravdu hodně moudrosti.
      Křesťanství opravdu rád nemám a vím o něm poměrně hodně. Zajímám se o to. A zatím jsem nepřišel na žádné logické argumenty, proč v to věřit. Pokud mě někdo bude nutit k víře, pod pohrůžkou, že shořím v pekle (o kterém ani nikdo neví, kde je... a Židé, kteří tu byli první, ani koncept pekla nemají.), tak se mi k jeho víře přidat chtít nebude. A Ježíš? Nejspíš to byl velice vzdělaný člověk, ale to je vše. Vždyť i první zmníky o jeho zízracích jsou až nějakých 70 let po jeho smrti. Jak pravdivé to asi může být?
      A takhle bych mohl pokračovat a pokračovat, ale za chvíli musím do školy.
      Navíc si myslím, že si neočekával/a tahle dlouhou odpověď, co?

      Vymazat
    2. ne. to teda, ne

      Vymazat
    3. Občas lidi nejsou jen hlupáci, co kritizují bez názoru ;-)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Tady ne, ale jinak proti trávě nic nemám. Není ani škodlivá, jak si někteří myslí :-)

      Vymazat
  3. Ten článek je dobrej a odpověď ještě lepší :). Alkohol ti stejně prodají až v 21, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ano, ale taky se dá sehnat... Jak jse už říkal, oni tu pijí kapky na kašel...

      Vymazat
  4. Oni dělají studentům testy? Nebo jak na to kdo přijde?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, to ne. Jenom jsou tak blbí, že hulí na školních záchodech, prášky polykají na chodbách a před učiteli...

      Vymazat
    2. No a co se děje, když je chytnou?

      Vymazat
    3. Jsou poslání do takové "kanceláře", kde jsou téměř vyslícháni zástupci ředitele a pak se rozhodne, co s nimi. Buď nemají dovoleno jít do školy na 2 týdny, nebo je zcela vykopnou.

      Vymazat
    4. No to není špatný mít 2 týdny volno :). A jak je dlouhá povinná docházka?

      Vymazat
  5. Cooooo? Ty si nemůžeš koupit lepidlo? To je vtip, ne? Aby sis neslepil pusu, nebo víčka??? :-) To se snad ani nedá čuchat :-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to vtip :-) Opravdu si lepidlo koupit nemůžeš. Myslím, že z toho můžes vyrobit nějakou drogu. Některé zákony jsou opravdu hloupé.

      Vymazat
  6. V syrupu proti kasli je codein a da se tim predavkovat.

    OdpovědětVymazat
  7. Asi víš, že nezletilí si v ČR kupují alkohol u "čongů"... Jsou v USA taky nějaký zvláštní krámky, kde se dá alkohol sehnat? Nebo kde tedy nezletilí lidé kupují alkohol?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc tu nejsou, všichni se bojí... Pokud chceš alkohol, musíš se zeptat nějakých kamarádů, co jim je víc jak 21.

      Vymazat