čtvrtek 24. října 2013

Zakázané věci

Vzhledem k tomu, že by tyhle zážitky jednotlivě netvořily dostatečně obsáhlý článek, rozhodl jsem se je všechny smíchat dohromady.

Tetování

Už dlouho jsem toužil po tetování a když přišly mé sedmnácté narozeniny, rozhodl jsem se rodiče k nějakému menšímu obrázku přemluvit. To šlo poměrně jednoduše, mamka mi to odkejvala hned, táta potom co jsem si vybral motiv.
Teď ale přišla na řadu těžší část celé věci - přesvědčit Kena. Tetování, piercingy a podobně byly proti pravidlům AYUSY a čekal jsem, že mi to teda můj host dad nekompromisně zakáže. Nestalo se tak! Stačilo mu to jen říct, mamka mu napsala email s tím, že souhlasí a šel jsem.
Nejdřív jsem měl na předloktí jenom indiánského orla, ale později jsem si nechal dodělat ještě vlka a symboly na vyplnění. Mám teď kérku přes celou ruku a moc se mi líbí. A není to jenom obrázek z katalogu - oboje mi designoval táta a jedná se o originální práce, které nido jiný nemá. Navíc je to hezká vzpomínka na USA :-).



Jablečné víno

Alkohol byl také AYUSOU zakázaný. A nejen to, bylo velice těžké ho jako nezletilý koupit. Přesto jsem se tam několikrát napil a chodil na párty. Tam se teda pilo nejvíc pivo ve třetinkách a když jsem si ty plechovky dal čtyři a nic mi nebylo, koukali se na mě skoro jako na zvíře. Oni už se po pěti váleli na zemi :-D.
Jednou jsme se s kamarádem Jessem rozhodli vyrobit si vlastní nápoj. Na internetu jsme si našli recept - bylo to poměrně jednoduché a ingredience nebyly nijak drahé. Jednalo se o jakési jablečné víno/mošt. Byl potřeba jablečný džus, spousta cukru, droždí a trocha skořice. Všechno se to smíchalo dohromady, uložilo do průhledné nádoby a nechalo několik dní kvasit.
Výsledek nebyl špatný, když se přidala další skořice a cukr, chutnalo to docela dobře.
A bylo to dost silný :-). Dokonce to ochutnala i Jesseho maminka a přisvědčila, že to opravdu není to nejhoršǐ, co kdy pila.

Řízení

No tak řídit jsem taky nesměl, asi kvůli pojištění, ale i tohle pravidlo jsem porušil. Do teď se divím, jaktože na to všechno nepřišli a já tam zůstal až dokonce.
Řídil jsem několikrát, a to ne jenom na parkovištích - občas jsem projížděl sousedstvím a jindy i kousek ke kamarádovi domů. No s automatem to je opravdu lehké a není se teda čeho bát.

14 komentářů:

  1. Tetování krásné. Zážitek s jabčákem - otřesné :-). Jak dlouho tě bolela hlava????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) a zas tak dlouho neee haha prospal jsem celej den a večer už to bylo dobrý :-D

      Vymazat
  2. Proč si nemohl řídit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvůli pojištění :-) a taky jsem neměl řidičák

      Vymazat
    2. ale řidičák jsi si tam mohl udělat, ne?

      Vymazat
    3. To sice jo, ale stejně bych nemohl řídit - kvůli tomu pojištění...

      Vymazat
    4. nějak to nechápu... Co má pojištění co dělat s řidičákem. Můžeš odpovědět korektně? Znovu zformuluju dotaz: Proč nemůže exchange student řídit, když si v USA udělá řidičák? Nebo je řidičák příliš drahý? Dá se udělat v rámci výuky, ne?

      Vymazat
    5. Řidičák si ve škole udělat můžeš a nijak drahý není. Ale ta hodina je těžká jak na angličtinu, tak na cizí pravidla a mnoho škol to ani nedovoluje. No a k pojištění... AYUSA nepovoluje řízení, jelikož student není pojištěný proti škodě, kterou by mohl řízením způsobit

      Vymazat
    6. Jedná se tedy pouze o pravidlo AYUSY, které však sdílí všechny programy...

      Vymazat
  3. Je tetování v USA normální? Kolik tvých kamarádů je tetovaných?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pár lidí ve škole tetování mělo, ale rozhodně to není standart. Já byl jediný s kérkou přes celý předloktí...

      Vymazat
  4. A fakt ti to navrhnul táta? Máš teda dost vyjímečnou rodinu. Jste tetovaní všichni? Táta je tatér|?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo fakt :-) mám úžasnou rodinu! A ne, já mám tetování první haha a táta je grafickej designer

      Vymazat