pátek 22. listopadu 2013

Zahradničení

Můj kamarád Jesse a já máme rádi přírodu, organické, doma vypěstované jídlo a zahradničení. No a tak jsme se rozhodli, že si malý záhonek vybudujeme. Jediný problém byl, že na Floridě toho mimo zimu (která je často jako naše léto) moc neroste. Je tam moc teplo, ostré slunce všechno spálí a půda je samý písek...



Začali jsme tím, že jsme nakoupili spoustu semínek, hlínu a od všech příbuzných nabrali kartóny od vajíček. Když jsme to měli pohromadě, mohli jsme začít :-).

Koupili jsme si semínka rajčat, dýní, petržele, pažitky, bazalky a kukuřice. Všechno jsme si to rozložili na terasu a dali se do sázení. A i když jsme měli vedle sebe položené obaly od všech semínek, padalo na nás mnoho podezřívajících pohledů. Jesseho sestra například přišla, podívala se na nás a hned řekla: "Proč ti Matěj pomáhá zahradničit?" A odpověď, že mě to baví, jí neuspokojila...



Nakonec si nás Jesseho maminka vzala stranou a vyslýchala nás. Mezi jejími ozázkami figurovaly věci typu: "Přísahej, že to není nic nelegálního!" nebo: "Doufám, že to opravdu je jenom zelenina."

Pokud se ptáte, co je pravda, tak Vám můžu přísahat, že opravdu šlo jen o zeleninu a bylinky. Trávu bychom si v Americe pěstovat neodvážili ;-D.



Nakonec jsme si koupili i pár vzrostlých keřů chilli papriček a pak jsme si z úrody dělali quesadillas (tortila se sýrem, šunkou a další náplní) a hrozně si na tom pochutnali. Ze semínek se nejvíc dařilo dýním, rajčata nám uschla a bylinky dopadly podobně :-(.



Zkusmo jsem vysadil bylinky i u Kena a dokud jsem je měl pod dohledem, docela se jim i dařilo. Jak vypadají teď nechci ani vědět :-D.

6 komentářů:

  1. Jsi tenhle tejden v Reflexu, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to bylo myšleno? Byl s tebou uveřejněný nějaký článek? Pokud ano, mohl by jsi ho sem dodat prosím ? :)

      Vymazat
    2. Ano, byl se mnou článek v Reflexu, zkusím ho doma najít :)

      Vymazat
  2. Je super videt, ze ne vsichni Americane se cpou hamburgerama, parkama v rohliku a zmrzlinou! :D Ve mestech je "junk&fast food" na kazdym rohu. Tahle zeleninka vypada o mnoho lip :)

    OdpovědětVymazat