čtvrtek 17. ledna 2013

Camping s kamarády


Jedna z výhod Floridy je, že počasí umožňuje pohodlné kampování i uprostřed prosince, aniž bychom potřebovali speciální vybavení, nebo riskovali omrzliny a odlamující se končetiny :-D.

Právě nás čekal třídenní víkend a Jesse Jones (líbí se mi jeho jméno) mi napsal, jesti by se mi nechtělo jít kempovat. Jasně, že jsem odpověděl  ano, a tak jsem jel. Nic moc jsem si brát nemusel, jenom jsem sehnal spacák a nějaký peníze.

V sobotu ráno mě Jesse vyzvedl a společně s dalšími třemi holkami jsme vyjeli na farmu k dědečkovi dalšího kamaráda. Bylo to pár minut odsud, takže jsme tam byli fakt rychle. Tady jsem poprvé ocenil to, že teenageři mohou řídit, protože bylo mnohem jednodušší přivézt veškeré vybavení a jídlo, než s pomocí rodičů.

Sice bylo teplo, ale sluníčko zapadalo dost brzo, takže jsme sebou museli docela mrsknout, abychom vůbec stačili postavit stany, než padne tma. Holky, co tam s náma byly, samozřejmě nic nedělaly, jenom postávaly opodál a stěžovaly si, jaká že je to dřina.

Naštěstí jsme to všechno stihli, dokonce jsme udělali dva ohně, že na jednom budeme vařit, z čehož první noc sešlo, ale nakonec jsme se o to pokusili další dva dny. K večeři jsme měli těstoviny s rajčatovou omáčkou, které jsme potupně uvařili na sporáku v kanceláři kamarádova tatínka, která naštěstí nebyla tak daleko od místa, kde jsme tábořili.

Zbytek večera jsme seděli u ohně, povídali si a prostě užívali situaci, bylo to fakt super. To už mi Česko nechybělo ani trošku, i když... ty krásný pražský uličky... na těch pořád něco je :-).

V sobotu jsme se vydali na výpravu do nedalekého přírodního parku Dover Trail, což je vlastně taková velká bažino/džungle s cestičkama a pěšinkama, po kterých se dá chodit. Byla to docela zábava, alespoň jsem konečně viděl kousek americké přírody. To by se mi s host fathere, který se bojí všech fyzicky namáhavých aktivit, nikdy nepodařilo.

Dokonce jsme našli a takové podivné grapefruity, které jsme snědli. K jejich získání jsme museli vylézt na strom, ale tak to mě bavilo už od malička.

Večer se opakovalo to samé, jako den předtím, s tím jediným rozdílem, že jsme si večeři uvařili na ohni. Měli jsme hamburgery, ale vlastnoručně pečené. Co byste také od Američanů očekávali? Ale pochutnal jsem si, ono ostatně všechno jídlo v přírodě chutná dobře :-D.



V pondělí ráno jsme museli všechno zabalit a připravit se k odjezdu, což se nikomu z nás moc nelíbilo, o to víc, že jsme měli spoustu úkolů do školy, ale nic jsme s tím nemohli udělat.

Abych to nějak shrnul, řekl bych, že tyhle tři dny zatím byly mé nejoblíbenější dny z celého pobytu a to jsem dvakrát jel do Disneyho, což bych si podle standartů naší úžasné společnosti měl užít mnohem víc.

2 komentáře:

  1. Podivné grapefruity? Že by americký frňákovník?

    OdpovědětVymazat
  2. Dost plamen...., ale máš pravdu, venku všechno chutná jinak.

    OdpovědětVymazat