neděle 13. ledna 2013

Sheriff u nás doma


Ještě v době, kdy se mi tak hrozně chtělo domů, mohlo to být tak tři, čtyři týdny po začátku školy, nás vykradli a já přišel téměř o všechny věci s hodnotou. Najednou jsem neměl iPod, sluchátka, foťák, počítač, veškeré nabíječky a pár drobností, které se asi zlodějům líbily.

Když jsem přišel domů, absolutně nic jsem netušil. Dveře byly zamčené, vše vypadalo normálně. V té době jsem si každý den k obědu dělal pizzu, tak jsem zapnul troubu a šel do svého pokoje, na počítač.



První věc, která mě zarazila, byly mé zavřené dveře. Já je vždy nechával otevřené, ale tak jsem si pomyslel, že je zavřel můj host father, který potřeboval něco z mého pokoje. I když jsem došel ke svému stolu, pořád jsem si neuvědomoval, že je něco v nepořádku. Téměř jsem i sáhl na tu prázdnou desku,  jak jsem chtěl zapnout svůj notebook.

Chvíli jsem byl v šoku a trvalo to docela dlouho, než mi došlo, že mi chybí počítač. Nebyla tam ani nabíječka, sluchátka. Myslel jsem si, že to udělal můj host dad, protože jsem v té době až moc mluvil s rodiči. Začínal jsem na něj být dost naštvaný, ale když jsem mu zavolal a on neměl o mém notebooku ani ponětí, znepokojil jsem se ještě víc.

Podle jeho pokynů jsem se porozhlédl po domě, shledal jsem, že jsem přišel i o iPod a další věci, které jsem uvedl prve a pak jsem shledal, že chybí i play station, někdo se snažil odnést televizi a tak dále. V garáži jsem našel pidi okýnko, kterým se ten zloděj musel protáhnout. Bylo vypáčené.

Počkal jsem na syna svého host fathera a ten zavolal policii. Uvedli jsme veškeré potřebné informace a za chvíli se objevil větší, plešatý šerif. Vypadal dost filmově, nebo seriálově, divil jsem se, že s sebou neměl černého parťáka ;-).



Prohlédl dům, sebral otisky prstů, chvíli nás vyslýchal a pak odjel. Žádné výsledky jsme od něj nedostali, ani od policie jako takové. Nikoho nechytili, moje věci nenašli a tak mi nezbylo nic jiného, než počítač oplakat a nahlásit škodu pojišťovně.

Odcizený majetek byl za více než 1000 dolarů, dostal jsem sotva 450, ale i tak to je lepší, než nic. Pořídil jsem si nový počítač a pomalu jsem na tu krádež zapomněl, i když jsem jí pak používal jako páku na svoje rodiče, když jsem chtěl jet domů. Moc to nepomohlo a tak jsem pořád na Floridě :-).

2 komentáře:

  1. Jak dlouho jsi byl bez kompu???? Nedovedu si to představit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohlo to být tak měsíc, přesně si nepamatuju... A je pravda, že to bylo docela strašidelný, hlavně když jsem přišel domů a potom ta policie...

      Vymazat