pondělí 24. září 2012

Předodletová schůzka AYUSA


Ať se to zdá jak daleko chce, tak jednou přijde čas vašeho odletu a ještě před ním předodletová schůzka pořádaná v době, kdy už většina studentů má své umístění. Většinou to je během května, nebo června a v Praze.

V podstatě se tam neřeší nic důležitého, a pokud z nějakého důvodu nebudete moct na schůzku jít, nic si z toho nedělejte. Jednalo se hlavně o návod, jak si vyřídit vízum – to je mimochodem hrozně jednoduchý, jenom oni to popisují složitě a nepřehledně – a poté povídání si s minulými exchange studenty, což bylo zajímavé, ale víc než o praktické rady šlo o jejich příhody a zábavné okamžiky.

A jak to tedy probíhá?

Přijedete na schůzku, dostanete balíček s informacemi, vodu a pak se posadíte a čekáte, než začne prezentace programu. Jakmile začne povídání, vy se neubráníte občasným pohledům na hodinky, přeci jenom se těšíte na vystoupení bývalých exchange studentů a jejich zážitky. Pak si do předem připraveného sešitu začnete kreslit obrázky a vůbec nedáváte pozor, asi jako ve škole.

Jakmile se vyřeší vízum a všechny informace, které jsou k tomu potřeba, následuje krátké představení vás 
samotných ve stylu Kam jedeš a s kým budeš bydlet. Takže pokud neradi mluvíte před více lidmi, připravte se na tohle.

Konečně se dostane na bývalé exchange studenty, kteří vám povypráví o svých zážitcích a patřičně namotivují a představí USA v tom nejlepším světle, protože to špatné už dávno zapomněli.

Odtamtud odjíždíte nadšení, ale o nic moudřejší. Těšíte se na váš pobyt ještě víc a v české škole zapomínáte dávat pozor :-D.

1 komentář:

  1. Děkuji za tvůj blog a píšeš krásně, vtipně :D Radost číst :)

    OdpovědětVymazat